streličarstvo u beogradu

arena no1

Streličarstvo – drevna veština koja doseže do starih legendi i mitskih bića.

Samo jedinstveni obdareni staloženošću, koncentracijom i iskonskom smirenošću mogli su pogoditi cilj sa velike udaljenosti – preseći strelu već zabodenu u centar mete.

Samo odvažni, uporni, istrajni, odmereni, a neustrašivi, samo oni čije samopouzdanje istrajnošću dostiže visok nivo meditativne smirenosti, oni čije su  veštine tokom istorije pripisivane natprirodnim vrlinama bili su upisani u priče i legende poput onih o Vilijamu Telu, Robinu Hudu i drevnim vilenjacima…

Streličarstvo je veština korišćenja luka i strele i savršeno je za one koji uzbuđenje ne traže u adrenalinskim skokovima.

Spada u bele sportove, kao tenis i golf. U starim civilizacijama, ova veština je bila veoma cenjena i visoko vrednovana u lovu i borbi, a u današnje vreme je postala olimpijski sport.

Utisci koje svako od lukonoša ponese sa strelišta su priče o neponovljivom iskustvu koje se dugo prepričavaju i neprocenjiv su podsetnik da unutrašnji mir i spokoj i te kako mogu da se odraze na postupke i ponašanje pojedinca koji  smirenošću i promišljenošću  može maksimalno da doprinese snazi svoje poslovne zajednice.

Šta je streličarstvo

u svetu sporta?

streličarstvo u beogradu

u sportskom klubu

arena no1

Sportski klub Arena No1 je član Streličarskog saveza Srbije (SSS). 

Streličarski Klub Arena No 1  jedan je od najbrojnijih streličarskih klubova u zemlji. Takmičari iz Arene No 1 su među najboljima u ovom sportu. Trener je Marko Jonkić, reprezentativac senior, trenutni prvak Srbije u olimpijskom stilu. Cilj kluba je promocija i omasovljenje streličarskog sporta u Srbiji kao i organizovanje i učestvovanje na turnirima.

Organizujemo školu streličarstva u Beogradu koja je zasnovana na učenju Olimpijskog (recurve) stila koji je inače najzastupljeniji u svetu i kod nas.

U okviru naše igraonice Arena Fun Factory, streličarstvo je jedna od izuzetno atraktivnih aktivnosti na dečijim rođendanima.

Streličarstvo se javlja i kao jedna od omiljenih team building aktivnosti zaposlenih, jer utiče na takmičarski duh zaposlenih, razvijanje upornosti, smirenosti i taktičnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Posetite naš sajt da saznate više o nama ili nas kontaktirajte:

Adresa: Novi Beograd, Blok 38, Bulevar Arsenija Čarnojevića 153, prekoputa (auto-put) Genex-a.

Telefon: 063 11 11 373

kontakt